TEH CAMP MÖTE 86

Trettiofem år efter starten av Trans Europe Halles, verkar våra medlemmars innovativa värderingar och arbete mer relevant än någonsin. I början av åttiotalet var oberoende kulturcentrum ett undantag. Idag är Trans Europe Halles förespråksarbete om ”Factories of Imagination – Spaces of Transformation” mycket nära idéen om ”Cultural third places”. Kulturella tredje platser är hybridrum som är öppna för alla och främjar kulturutbyte bland olika befolkningar. Besökaren är inte bara åskådaren utan snarare en skådespelare av lärprocessen, också en del av experimentet av kunskap och kulturer.

Under de senaste 5 åren har vi bevittnat en extraordinär tillväxt av denna typ av oberoende utrymmen i det större storstadsområdet i Paris. Denna rörelse är inte bara en nödvändighet för artister, aktivister och entreprenörer utan också en originallösning för de nya utmaningar som vi står inför i Europa för att:
> Återanvända industribyggnader
> Värda mindre gynnade stadsområden
> Tänk på relationerna mellan konst, kultur och samhälle
> Leta efter en hållbar social och ekonomisk modell
> Återuppbygga förtroende, kollektiv fantasi och motståndskraftTEH Camp Meeting 86 kommer att bli tillfälle att ansluta, byta idéer och lösningar och bygga nya samarbeten.Eleftérios Kechagioglou, direktör för PPCM

PROGRAMME

Onsdag 26:e september

Eftermiddag: Presentation av TEH-nätverket för franska institutioner och kulturcentrum. Alla medlemmar i TEH välkomnas men notera att presentationen kommer hållas på franska.

Torsdag 27:e september

9.00-10.00 Incheckning
10-13.00 Öppningssession med huvudtalare
13.00-14.30 Lunch på PPCM
14.30-15.00 Föreställning: “Rudy” – Thomas Thanasi
15.30-18.30 Workshops
18.30-20.00 Middag på PPCM
20.00-22.00 Artistisk afton med fokus på PPCM konstnärliga inkubator med “Borderless” med Seb&Blanca, “Robert n’a pas de paillettes” med Arthur Sidoroff och “Je ne peux pas mourir” med Cie La Geste
22.00 Fest på PPCM

Fredag 28:e september

09.30-10.00 Uppvärmning
10.00-13.00 Workshops
13.00-14.30 Lunch på PPCM
14.30-17.30 Kreativa workshops
18.30-20.30 Middag på PPCM
20.30-22.00 Officiell fest: 35 års jubileum för TEH och 250 års jubileum för  anniversary of modern circus. Föreställning: “Piano sur le fil”
22.00 Fest på PPCM

Lördag 29:e september

9.30-10.00 Uppvärmning
10.00-13.00 Sammanfattning och generalförsamling
13.00-14.30 Lunch
14.30-15.30 Föreställning: “Union Black”, samproduktion mellan PPCM, Subtopia (SE), CMF and Crying Out Loud (UK)
16.00 show in Bagneux “78 Tours” of La Meute
18.30-20.00 Dinner at PPCM
20.00 Party at PPCM

Söndag 30:e september

Söndagsutflykt (information kommer)

OM PPCM

Le plus petit cirque du monde (PPCM) är en mycket speciell organisation i det franska kulturlandskapet. Det är en plats för konstnärlig forskning och experiment. Det syftar till att främja talang och uppmuntrar till framväxten av innovativa konstnärliga förslag. Dess konstnärliga program kombinerar cirkuskonst, hiphopdans och nya stadsrutiner med mer konventionella konster, som musik och teater.

Från föreningens början 1992 drömde volontärerna i PPCM att de skulle bygga en permanent cirkus. Denna dröm blev verklighet 2014 då byggandet, leds av Loïc Julienne och Patrick Bouchain, startade på grund av det tidigare gymnasiet Marcel Cachin. I juni 2015 invigdes 1900 kvm byggnaden för cirkuskonst och nya akrobatiska metoder.

I sin nya lokaler stöder PPCM samtida produktion och yrkesverksamma inom scenkonst. Dess aktiviteter omfattar konstnärliga bostäder, produktion av både lokala och internationella konstnärliga projekt och presentationsprogram.

PPCM är också mycket inblandad i utbildningsfrågor och social cirkus. Traditionellt syftar organisationen till att främja cirkus bland barn och ungdomar som ett medel för social omvandling. Och de gör det i samarbete med lokala och internationella partner. Faktum är att mer än 40 klasser från partnerskolor integrerat cirkus i sina utbildningsaktiviteter förra året tack vare PPCM.

PPCM uppmuntrar också utvecklingen av ungdomar och den sociala cirkus sektorn genom konkreta åtgärder som ungdomsutbyte, utbildning för utbildningsprogram och forskningsprojekt.

Numera erbjuder PPCM det första universitetsexamen i social cirkus, samt ett träningsprogram som kombinerar cirkuskonst med urban akrobatik, inklusive discipliner som hiphop, parkour och slak lina.

OM BAGNEUX

Bagneux är en av de yngsta städerna i Paris. År 2014 var 40% av dess 40.000 invånare mindre än 29 år. Det är välkänt för mångfalden av dess befolkning. Små paviljonger står bredvid stora flerbostadshus. Mer än 60% av dessa boende är gjorda för socialt boende.

Bagneux blir alltmer attraktivt. I hjärtat av Bièvre vetenskapliga dal, 3 km från Paris, är Bagneux idag platsen för att hitta många nya projekt. Och den har stor potential för social, ekonomisk och sysselsättningsutveckling. Ankomsten av 2 tunnelbanelinjer, som förbinder med Ile-de France, ger kompletterande styrkor för att locka till sig företag.

Bagneux går igenom en ny fas av stadsplanering med många projekt som syftar till att skapa nya bostäder. En ny gymnasium ska vara öppen om några år strax intill PPCM.

 

REGISTRERING OCH KOSTNAD

Early Bird Registrering – Tills 15:e juli

TEH Medlemmar och Associerade medlemmar – 145€
2:a, 3:e anmäld från TEH Medlemmar och Associerade medlemmar -125€
Allmän publik – 170€

 

Registrering – från 16:e juli till 15:e september

TEH Medlemmar och Associerade medlemmar -170€
2:a, 3:e anmäld från TEH Medlemmar och Associerade medlemmar – 150€
Allmän publik – 200€

Registreringspriset inkluderar mat och tillgång till alla händelser på PPCM Circus Festival, som äger rum i mitten samma dagar.

PRAKTISK INFORMATION

Vi har sammanställt användbar info för dig om Bagneux, hur man reser där och en lista över rekommenderade hotell. Vi rekommenderar starkt att du bokar dina flygbiljetter och hotell så snart som möjligt. På samma datum som TEH Camp Meeting kommer det att finnas en cirkusfestival i området, vilket gör hotellbokningar mer akut eftersom det bara finns några platser i närheten av PPCM. Vi uppmanar dig att boka boende nu, eftersom PPCM-teamet har reserverat platser för TEH-gäster på de lokala hotellen, men bokningen gäller endast till och med den 15 juli.

MER INFO SAMT KONTAKT

Vill du ha ännu mer information? Följ TEH på Facebook.
Är något oklart? Skicka ett mail: Domitille Simon, domitille@ppcm.fr (PPCM) och Michel Quéré, michel@teh.net (TEH).