Loading Events
  • This event has passed.

Workshop: Navigera din ansökan till Kreativa Europa

IRO och Lunds universitets Masterprogram ”Master of Arts Programme in European Studies” bjuder in till en träff och offentlig workshop i utveckling av projekt inom Kreativa Europa!

 

Träffen kräver föranmälan. Anmäl dig här eller via knappen i höger spalt: https://forms.gle/4E7UGzbEiVA6ek4U6

 

Träffen är en chans för alla som är motiverade att ansöka till Kreativa Europa att bli inspirerade, dela tankar och idéer och få guidning av experter på Kreativa Europa.

Till stöd finns experthjälp i form av Israel Aloni från föreningen IL Dance som har lång erfarenhet av Kreativa Europa, Marcus Lampe från International Resource Center och Jens Sjölander, lärare från Masterprogrammet i Europastudier.

Israel Aloni är verksam modern dansare och föreningen IL Dance både leder och ingår i pågående Kreativa Europa projekt. IL Dance är den enda självständiga svenska aktören som beviljats Kreativa Europa projektmedel inom dansområdet. Israel berättar om hur de har gått tillväga med deras utveckling av projekten och hur det är att leda projekt i en relativt liten organisation.

Marcus från IRO bidrar med praktiska råd och verktyg hämtade från ‘designtänk’ till idé- och processutveckling som är användbara när man utvecklar ansökningar till Kreativa Europa.

Jens Sjölander är kursansvarig för denna kurs och arbetar annars som projektledare på Malmö universitet, där han bland annat ger stöd till utveckling av nya EU-projekt inom området New European Bauhaus.

Studenterna på Masterprogrammet går en delkurs där de tränar sig på att utveckla en ansökan till Kreativa Europa i form av små samarbetsprojekt – Cooperation Projects (small scale). Studenterna jobbar med ansökningar inom teman som t.ex. arkitektur, mode, konst och musik och är intresserade av att utveckla samarbeten med lokala aktörer. Vid träffen kommer studenterna vara halvvägs genom kursen. Inbjudan till denna workshop kommer även att riktas till tidigare studenter på denna kurs.

Vi ser detta som fin möjlighet att bjuda in allmänheten och särskilt verksamma inom kulturområdet i Skåne att delta, då vi tror att både studenterna och ni kulturaktörer kan bli inspirerade av varandra och experterna.

Vi ses på Mejeriet i Lund eftermiddagen den 25 april!

För frågor, kontakta: marcus@teh.net