Loading Events

Informationsmöte om Kreativa Europa, Europeiska samarbetsprojekt – inför ansökan

Innan årsskiftet (under fjärde kvartalet 2024) väntas en ny utlysning inom Kreativa Europa, Europeiska samarbetsprojekt att öppna. Med anledning av detta ordnar vi ett informationsmöte för dig som funderar på att söka där vi introducerar stödet och ger konreta projektexempel. Vi kommer också att presentera det samarbete vi planerar att ha med Lunds Universitet och studenterna på ’Master of Arts Programme in European Studies’, där en av kurserna går ut på att ta fram en ansökan till just Kreativa Europa, Europeiska samarbetsprojekt. Hittills har dessa arbeten varit fiktiva, men inför denna ansökningsomgång hoppas vi ge möjlighet för kulturaktörer från Skåne att arbeta fram sin projektansökan i växelverkan med studenterna. 4-5 projekt planeras få möjlighet att delta i satsningen.

Mer information om Kreativa Europa-programmet, programområde kultur, hittar du HÄR. Observera att kriterierna för stöd till Europeiska samarbetsprojekt kan komma att förändras inför kommande utlysning jämfört med föregående.

 

Medverkande:

Jens Sjölander från Lunds Universitet. Jens har under flera år varit kursansvarig för denna (ovanstående) kurs och arbetar annars som projektledare på Malmö universitet. Ett samarbete med IRO har tidigare funnits för kursen där IRO har gästföreläst och vi vill nu utveckla detta vidare.

Hanna Olsson från International Resource Office (IRO). Syftet med IRO är att stötta Skånska kulturaktörer i sina internationaliseringsprocesser. Detta innefattar bland annat stöd i projektutvecklingsfasen och feedback och stöd i ansökningsprocessen. IRO finansieras med stöd från Region Skånes kulturnämnd och servicen är därför kostnadsfri.