Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Webbinarieserie – internationella stöd för kultursektorn

Under hösten bjuder International Resource Office tillsammans med Region Skånes Kulturförvaltning in till en webbinarieserie – 3 måndagar x 45 minuter – för att introducera tre av EU-kommissionens stödprogram som är relevanta för kulturaktörer.

 

5 september 14:00-14:45 – Erasmus+

Erasmus+ är främst associerat med studentutbyten, men det finns mycket annat i programmet som också är tillämpligt för kultursektorn. Ett exempel är den nya stödformen inom Key Action 2: Small-scale partnerships. Syftet med stödet är att möjliggöra för organisationer att samarbeta, sprida metoder och utbyta kunskap och erfarenheter med internationella samarbetspartners.

Vid detta webbinarium kommer vi att djupdyka i dessa kopplingar, ge tips på hur man kan använda sig av programmet som kulturaktör samt praktiska tips för ansökan.

Inspirationsexempel: Vi gästas av Teater Theatron som kommer att berätta om sina erfarenheter av att ansöka.

 

26 september 14:00-14:45 – Kreativa Europa

Kreativa Europa är EU-kommissionens stödprogram för de kulturella och kreativa sektorerna. Här finns stöd för Europeiska samarbetsprojekt, mobilitetsstöd för enskida kulturaktörer och mycket mer. Programmets budget 2021-2027 har ökat mer än 50% i förhållande till den förra programperioden 2014-2020.

Vid detta webbinarium kommer vi att ge en översikt över vilka möjligheter som finns i programmet och ge praktiska tips för ansökan.

 

17 oktober 14:00-14:45 – Europeiska Solidaritetskåren

Genom Europeiska Solidaritetskåren finns det möjlighet för organisationer att under 2-12 månader per tillfälle ta emot volontärer – ungdomar 18-30 år – från Europa. Genom programmet vill man möta upp ungas samhällsengagemang och erbjuda dem möjligheter att göra nytta i lokalsamhället och i relation till sina medmänniskor.

Vid detta webbinarium kommer vi att gå igenom vad som krävs rent praktiskt för att ta emot volontärer och vad det kan ge dig som organisation.