Laddar Evenemang

Informationswebbinarium med Nordisk Kulturfond och Nordisk kulturkontakt

IRO kickar igång 2021 med ett informationswebbinarium tillsammans med Nordisk Kulturfond och Nordisk kulturkontakt kring deras stödprogram och med senaste nytt.

Alfiero Zanotto, rådgivare vid Nordisk kulturkontakt och Panu Heiskanen från Nordisk Kulturfond kommer att närvara

Nordisk Kulturfond

Nordisk Kulturfond arbetar för ett förnyat och ett dynamiskt konst- och kulturliv i Norden, präglat av mångfald, hög kvalitet samt med god tillgänglighet. Utifrån det perspektivet vill fonden stimulera utvecklingen av konst- och kulturlivet i Norden såväl som i en global kontext. I 2020 lanserade de sitt nya stödprogram Globus som ger konstnärer och kulturutövare nya möjligheter att söka stöd till projekt som går utanför Norden.

Nordisk Kulturfond har sedan 1966 arbetat med kultursamarbete med utgångspunkt i ett avtal mellan de nordiska länderna. Fonden är en självständig organisation med anknytning till Nordiska rådet och Nordiska ministerrådet.

Mer information hittar du HÄR.

 

Nordisk kulturkontakt

Nordisk kulturkontakt administrerar Nordiska ministerrådets stödprogram för kultursamarbete. Stödprogrammen är indelade enligt målgrupp. Vissa stödformer är riktade enbart till professionella aktörer inom kulturbranschen, men Nordisk kulturkontakt stöder även projekt som på bredare front bidrar till att stärka den nordiska dimensionen på kulturfältet och i samhället. Via de stödprogram Nordisk kulturkontakt administrerar delas det årligen ut närmare 5 miljoner euro.

Mer information hittar du HÄR.

 

Program

10:00-10:15: Välkomna och kort introduktion till Trans Europe Halles och International Resource Office
10:15-10:45: Introduktion Nordisk Kulturfonds stödprogram
10:45-11:00: PAUS
11:00-11:30: Introduktion Nordisk kulturkontakts stödprogram
11:30-12:00: Frågestund

 

Språk: Webbinariet ges på svenska