Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Webbinarium: Värdet av europeiska kulturnätverk – och vilka de är

Att vara del i ett europeiskt kulturnätverk är en fantastisk möjlighet att lära känna likasinnade, utbyta kunskap och erfarenheter, initiera och delta i internationella projekt. På detta webbinarium kommer vi att titta på vilka nätverk som finns och vilka fördelar som finns med att vara del av ett europeiskt kulturnätverk.

Kulturnätverk har många roller. De stödjer och faciliterar cirkulationen av artister såväl som konstnärliga verk och hjälper dem att komma i kontakt med bredast möjliga publik. Deras syfte är att inspirera, att vara inkluderande, att testa nya idéer, att förbereda nya projekt och att hjälpa kultursektorn att ta risker och att möta nya utmaningar.

Nätverkens roll är att föra samman alla dessa hundratusentals artister och aktörer inom kultursektorn för att hjälpa dem att möta varandras verkligheter, koordinera deras samlade insatser och att föreslå format som tillåter experimenting och framträdandet av en generation av nya idéer såväl som att agera gemensamt när det behövs. De rådger, är värd och medlar inom och utanför deras respektive fält, engagerar intressenter från andra sektorer och beslutsfattare på alla nivåer.

På webbinariet medverkar Yohann Floch, konsult som arbetar internationellt med bl.a. kompetensutveckling, strategisk utveckling och nätverkande inom kulturområdet.

Webbinariet hålls på engelska.

HÄR finns mer information om Europeiska nätverk och plattformar