Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Info session: Internationell kulturell rörlighet

Denna workshop hanterar kulturell rörlighet ur två olika perspektiv. Å ena sidan via allmänna och specifika verktyg och den andra som peer-to-peer inlärning och utbyte för att finna värdefull information.

Först kommer Maïa Sert att introducera det internationella informationsnätverket för kulturell mobilitet On the Move och dess online-resurser.
Efter det, kommer vi att uppleva kartläggning som en professionell praxisanalys. Denna återanvändningsbara metod uppmanar deltagarna att representera sin mobilitet på en karta och sedan formulera konstruktiv återkoppling baserat på ett protokoll för individuella presentationer och kollektiva förslag.
Inga teckningsfärdigheter krävs och material kommer att tillhandahållas.

Maïa Sert, Projektledare på On the Move

Maïa Sert är specialist på internationella kulturella samarbetsprojekt. Hennes akademiska bakgrund i internationell rätt och teknik för interkulturella projekt samt hennes praktiska och administrativa erfarenhet erfarenhet – har förstärkt hennes övertygelse i mervärdet av sambyggnad och utvärdering utöver alla gränser.

Maïa arbetade inom internationell volontärarbete och världsarv och ändrade sedan sin karriärsbana för scenkonst. Innan hon inträdde i nätverket On the Move som projektledare satt hon upp och samordnade flera EU-finansierade projekt. Utöver detta, arbetar hon även med konstnärer och kulturellafackmän för att utveckla internationella strategier och föreläsningar om detta tema i heltidsutbildningar och livslångt lärande.