Europeiska projekt: bygg starka partnerskap

Datum: 11:e september 2018

Plats: Dunkers Kulturhus 

Registrering, fri anmälan för Skåne-baserade kultur aktörer

Detta arbete session ger konkreta insikter för att hjälpa innehavare kulturprojekt förbereda sina Kreativa Europa ansökan, och syftar till att dela mat för tankar att etablera meningsfulla partnerskap och se spelare från olika länder definierar en gemensam grund för att utveckla spännande projekt tillsammans.

Under arbetssessionen går vi gemensamt igenom följande frågor:
Mångfald av organisationer som samarbetar: Vi kommer att diskutera konsortiernas innovationselement och hur de kan mata själva projektet, i synnerhet hur likheter eller komplementaritet av kompetens bidrar till att genomföra aktiviteter
Definition av partnerskapet, även när det gäller deltagande av alla partners och uppdelning av uppgifter mellan dem: vi kommer att prata om interna processer och implementeringshanteringsaspekter
Geografiskt tillämpningsområde och arbeta med organisationer som är etablerade i och utanför EU: vi kommer att se över insatserna för att samarbeta med organisationer direkta geografiska grannar samt med de baserade i andra geografiska områden, även utanför Europa
Denna session hjälper oss att definiera vad som är ett starkt partnerskap, identifiera och undvika fallgropar samt samla användbara tips och råd från internationell gästekspert Nicolas Bertrand.

 

Nicolas Bertrand, frilans internationell projektledare 

Nicolas Bertrand initierar och leder internationella kulturella samarbetsprojekt.

För närvanade arbetar Nicolas för EEEmerging-projektet, ett omfattande europeiskt samarbete som främjar framväxten av nya talanger medstöd av Kreativa Europa-programmet. Han producerar också två konstnärliga projekt med Christiane Véricel på Malta (inom ramen för Valletta 2018, i samarbete med Teatru Malta) och i Lettland (i samarbete med Ģertrūdes ielas teātris och Goethe-institutets nätverk).

Under 17 år (fram till februari 2018) samordnade Nicolas Bertrand med Christiane Véricel teaterföretaget Image Aiguë (Lyon, Frankrike) vars produktioner samlade barn, tonåringar och vuxna, amatörer och yrkesverksamma som bor i Frankrike och utomlands talande sitt modersmål på scen. Dessa föreställningar har skapats och presenterats i över 40 länder världen över. Sedan början av 1990-talet har bolaget utvecklat en unik internationell karriär baserad på innovativt konstnärligt, pedagogiskt och medborgerligt samarbete. Dess projekt stöddes 8 gånger av EU-program (Kalejdoskop, Connect, Kultur 2000, Kultur, Euroglobe, Kulturell ambassadör, Kreativt Europa, EU-delegation i Turkiet).

Tidigare arbetade han från 1999 till 2001 på genomförandet av utställningsfestivalen för ung publik, Mon mouton est unione and Résidences d’Alsace et de Lorraine för visuella konstnärer, samt på olika program i städerna Phalsbourg och Bitche i Moselle.

Nicolas är medlem i IETM-nätverket och den strategiska gruppen A Soul for Europe.

Nicolas har även en passion för tango och har deltagit aktivt i tio år i organisationen av kulturcentrumet Tango de Soie. Han dansar själv tango.

 

Featured image by Jonas Persson